Путін перейшов до публічного шантажу України, - О. Турчинов
28 травня 2016, 12:36

Путін перейшов до публічного шантажу України, заявивши, що стрілянина на Донбасі не припиниться, доки не буде змінено Конституцію нашої держави та амністовано терористів. Про це Секретар РНБО Олександр Турчинов сказав у коментарі.

«Взявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню та порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій, доки не буде реалізовано московський сценарій розчленування України», - заявив О.Турчинов.

За його словами, тим самим Москва продемонструвала, що не збирається виконувати Мінські мирні угоди, першими пунктами в яких є припинення вогню, виведення російських військ з нашої території та відновлення українського контролю над східним кордоном.

«Натомість Путін планує і надалі проливати українську кров, знищуючи незалежність України. Це цинічна публічна позиція, яка вже не приховується московськими керманичами», - наголосив Секретар РНБО, додавши, що після таких заяв не повинно залишитися жодних ілюзій щодо добровільного виходу Росії з окупованих територій та припинення військової агресії проти України.

О.Турчинов підкреслив, що відповіддю на таку позицію Росії повинне бути посилення оборонних спроможностей нашої держави. «Ми маємо забезпечити необхідною зброєю і ресурсами нашу армію та врешті-решт прийняти рішення щодо наповнення оборонного бюджету замість пустопорожніх дискусій в парламенті», - сказав Секретар РНБО, висловивши сподівання, що «наші стратегічні союзники також спроможні перекладати з російської однозначні погрози Путіна».

Спільноти прихильників
Підписатися на новини