Проблему інформаційної безпеки необхідно терміново розв’язати на законодавчому рівні
21 червня 2018, 12:31

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що нині в Україні відсутні правові і технічні можливості для оперативного реагування на інформаційні загрози, тому цю проблему необхідно терміново розв’язати на законодавчому рівні.

«Служба безпеки України змушена була закривати внесені до санкційних списків російські інформаційні ресурси кілька місяців. Чому? У нас немає сьогодні технології оперативного відключення того чи іншого ресурсу, навіть коли він становить реальну загрозу для безпеки країни. Тобто після ухвалення рішення РНБО Служба безпеки переконувала провайдерів виконати це рішення», - розповів О. Турчинов в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що навіть після того, як провайдери виконали рекомендації СБУ, залишилося багато способів обійти санкції і відвідувати інформаційні ресурси, які продовжують здійснювати інформаційну агресію проти України.

«Тобто для оперативного реагування на інформаційні загрози сьогодні немає правових, і, відповідно, технічних можливостей. Цю проблему необхідно терміново розв’язати на законодавчому рівні. І це не пов’язано з наступом на свободу слова. Це пов’язано з питаннями безпеки країни», - сказав Секретар РНБО України.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини