Прийняття законопроекту «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» створить умови для відсічі збройній агресії РФ і звільнення захоплених територій
5 жовтня 2017, 17:12

Прийняття законопроекту «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» створить умови для ефективного захисту національної безпеки України, відсічі збройній агресії Російської Федерації і звільнення захоплених Росією територій. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи у Верховній Раді України.

«Запропонований законопроект має стратегічне значення для нашої країни. Він створює правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України, повної деокупації Донецької та Луганської областей. Забезпечує тверду та непохитну правову позицію України в міжнародних судових інстанціях, у переговорних процесах, блокує будь-які спроби Російської Федерації продовжити агресію, маскуючись під миротворців», - зазначив Секретар РНБО України.

«Головне, проект чітко і недвозначно визначає Російську Федерацію державою-агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей – окупованими», - наголосив він.

О. Турчинов детально зупинився на основних нормах законопроекту. Зокрема пріоритетами державної політики є звільнення окупованих територій та відновлення Конституційного ладу на них; захист прав, свобод і законних інтересів громадян України, які постраждали внаслідок російської агресії; зміцнення незалежності, державності, забезпечення єдності та територіальної цілісності Української держави.

«Відповідно до законопроекту схвалюється рішення Президента України про застосування з цією метою Збройних Сил України та інших військових формувань. Встановлюється, що безпосереднє керівництво всіма силами та засобами, які використовуються для забезпечення національної безпеки у Донецькій та Луганській областях, покладається на Об’єднаний оперативний штаб Збройних Сил України», - сказав він. 


Спільноти прихильників
Підписатися на новини