Популяризація тероризму - злочин у будь-якій цивілізованій країні
9 травня 2018, 15:38

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов ініціюватиме розслідування та відповідне запровадження санкцій щодо українських електронних ЗМІ, які вели пряму трансляцію «військового параду» з окупованого Донецьку під заголовком «Трансляція з ДНР».

«Сьогодні, коли весь світ згадує мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни, деякі українські електронні ЗМІ вели пряму трансляцію так званого «військового параду» з окупованого Донецьку під заголовком «Трансляція з ДНР».

Тиражування інформаційної отрути, щоб посіяти розбрат та зневіру, та, підмінивши поняття, перетворити визвольну війну на громадянську - один з пріоритетів гібридної війни, що веде проти нас Росія. А в цьому випадку ми можемо говорити і про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації.

Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію «святкування» окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку.

І у цьому випадку не йдеться про свободу слова. Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні.

Хочу також нагадати, як багато було критиканів та «захисників», коли ми застосували санкції проти російських електронних ЗМІ та російських соцмереж, але сьогодні наші західні партнери, зокрема, в тому числі, і з урахуванням українського досвіду, безкомпромісно протидіють у своїх країнах інформаційним рупорам російської пропаганди.

У Німеччині та Франції розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам. І це відбувається у відповідь саме на російську інформаційну та пропагандистську агресію, яка загрожує вже всьому демократичному світові. Зважаючи, що Україна знаходиться на передовій у цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання та досвід до українського законодавства», - сказав О. Турчинов.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини