Підтримуючи сектор безпеки і оборони України, Європа посилює власний захист
18 грудня 2018, 17:28

Підтримуючи сектор безпеки і оборони України, Європа посилює власний захист. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій Литовської Республіки у країнах «Східного партнерства».

Під час зустрічі сторони обговорили питання російської військової агресії проти України в Керченській протоці та необхідність посилення санкцій проти РФ, а також інтенсифікацію двосторонньої співпраці між нашими країнами.

За словами О. Турчинова, незважаючи на чинні санкції, військово-політичне керівництво РФ не припиняє агресію проти нашої держави. «Тому без суттєвого посилення санкційного тиску Путін відчуватиме себе безкарним», - сказав він.

Також, говорячи про необхідність посилення санкцій проти Росії, Секретар РНБО України зазначив, що з боку «наших стратегічних партнерів нелогічно посилювати економічні санкції проти РФ, і, водночас, підтримувати стратегічні економічні та енергетичні проекти РФ, зокрема, «Nord Stream-2».

«Україна стає серйозним фактором європейської безпеки, і розглядати допомогу нашій державі потрібно в контексті того, що підтримуючи сектор безпеки і оборони України, Європа посилює власний захист», - наголосив О. Турчинов. 

Своєю чергою, Заступник Міністра закордонних справ Литовської Республіки Дарюс Скусявічюс наголосив, що Литва розуміє бажання Путіна «продемонструвати всьому світу, що його дії залишаються безкарними». «Саме тому ми намагаємося зробити так, щоб він відповідав за кожен свій крок», - сказав Д.Скусявічюс, додавши, що нещодавно Литва запровадила додаткові власні санкції щодо фізичних осіб, причетних до агресії в Азовському морі.

Окрім того, О. Турчинов наголосив, що попри гібридну агресію проти України, не припиняється реформування вітчизняного сектору безпеки і оборони і оборонно-промислового комплексу.

Своєю чергою, Заступник Міністра закордонних справ Литовської Республіки наголосив, що Литва ніколи не припиняла військово-технічного співробітництва з нашою державою. «Ми розуміємо, що країна має право захищати свою територіальну цілісність», - сказав він, додавши, що Литва завжди підтримувала і підтримуватиме Україну.

«Ми знаємо, наскільки це складно - одночасно реформувати країну, і, водночас, давати відсіч російській агресії», - сказав він, відзначивши успіхи нашої держави на шляху реформування.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини