Перший Всеукраїнський форум приватних підприємств оборонної промисловості - важливий крок, який зміцнює оборону нашої країни
28 вересня 2017, 13:22

Перший Всеукраїнський форум приватних підприємств оборонної промисловості - важливий крок, який зміцнює оборону нашої країни.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв’ю журналістам після відкриття Форуму у четвер у Києві.

О. Турчинов нагадав, що співпраця з підприємствами приватного сектору розпочалася з перших днів протистояння агресору. Секретар РНБО України підкреслив, що сьогодні, з одного боку, створюється система кооперації між державними оборонними підприємствами і підприємствами оборонного сектору, з іншого - приватні підприємства «дають поштовх до конкуренції». «В результаті покращується якість продукції і зменшується її ціна», - сказав О. Турчинов. Він також назвав дуже важливим те, що приватні підприємства активно працюють над розробкою перспективних зразків нової військової техніки і зброї.

За його словами, значна частина Державного оборонного замовлення виконується саме приватними підприємствами оборонної промисловості.

На переконання Секретаря РНБО України, кооперація державних і недержавних підприємств оборонного комплексу «дасть нам нову якість, яка можлива тільки на науковій базі». «Інтеграція науки в оборонну промисловість є запорукою ефективних результатів», - заявив він, додавши, що Україна і досі змушена розраховувати виключно на власні сили на шляху ремілітаризації країни.

«Україна сьогодні – форпост Європи, який стримує просування агресора на Захід. Тому сильна українська армія, сильний український оборонний комплекс – запорука безпеки усієї Європи», - заявив О. Турчинов.

Секретар РНБО України також наголосив на важливості вирішення на законодавчому рівні питання корпоратизації державних оборонних підприємств і входження до цих підприємств приватного капіталу, як вітчизняного, так і закордонного. «Це буде нова якість, нова форма, це забезпечить нам перспективу розвитку», - сказав він.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини