Перехід на стандарти НАТО неможливий без підготовки нової формації керівників стратегічного рівня
31 липня 2018, 14:04

Перехід на стандарти НАТО неможливий без підготовки нової формації керівників стратегічного рівня. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час вручення дипломів випускникам програми «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України».

За його словами, півтора роки тому РНБО України у партнерстві з Великобританією, Канадою та офісом НАТО в Україні «було розпочато програму для топ-управлінців оборонного сектору України «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України» на базі Києво-Могилянської академії із залученням найкращих фахівців України та закордонних експертів та фахівців у секторі безпеки і оборони».

«Наше спільне завдання – зміцнення оборонної спроможності нашої держави. Наш ОПК повинен забезпечити армію потужною зброєю, сучасною технікою. Реформування та розвиток наших Збройних Сил повинні забезпечити їх здатність протистояти сильному жорстокому ворогові, - наголосив Секретар РНБО України. - Ми повинні реалізувати ефективне функціонування СБУ, Національної гвардії, інших силових структур, які протидіють спробам дестабілізувати ситуацію в нашій державі, що є сьогодні одним з головних пріоритетів гібридної війни Росії проти нас».

За словами О. Турчинова, немає альтернативи європейській та євроатлантичній інтеграції України. Водночас він зауважив, що стандарти НАТО – «не тільки нова сучасна зброя, не тільки новий штатний розпис та нова структура силових міністерств і відомств». «Це насамперед люди, насамперед керівники, які здатні розуміти нові завдання і забезпечити їх реалізацію, - заявив він. – І саме таких керівників стратегічного рівня, які готувалися півтора роки в унікальній Києво-Могилянській академії, ми сьогодні вітаємо з отриманням магістерських дипломів».

Секретар РНБО України повідомив, що у програмі брали участь співробітники цивільних та силових міністерств і відомств, і зазначив, що спільна програма «дала дуже ефективний і якісний результат». Він висловив переконання, що ця програма реалізуватиметься і надалі.

Звертаючись до випускників, О. Турчинов побажав, аби «теорія перетворилася на практичні спільні досягнення», і вручив їм дипломи.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини