О.Турчинов: У найближчій перспективі від призову і строкової служби не відмовлятимуться
30 листопада 2016, 12:30

У найближчій перспективі від призову і строкової служби Україна не відмовиться. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Навіть якщо Збройні Сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів. Чим більше підготовлений резерв, тим вище обороноздатність країни. Створення потужного підготовленого резерву Збройних Сил - це необхідність і умова виживання країни. Це рішення чітко зафіксовано в ухваленій РНБО Стратегії національної безпеки», - сказав він.

Секретар РНБО України наголосив, що в Україні створена професійна боєздатна добровольча армія, в основі якої - професіонал-контрактник.

З іншого боку, сказав О.Турчинов, ми не можемо відмовитися від призову. «Призовники-строковики не воюють в зоні проведення Антитерористичної операції, це для нас принципово. Але в умовах постійної військової загрози нам необхідний потужний підготовлений резерв. Особливо резерв першої черги», - сказав він.

Відповідаючи на питання агентства, Секретар РНБО України висловив сподівання, що в нинішньому році мобілізація не відбудеться, зазначивши: «Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних Сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації».

Повний текст інтерв'ю | Інтерфакс-Україна

Спільноти прихильників
Підписатися на новини