О.Турчинов провів зустріч з Міністром національної оборони Литовської Республіки Р.Кароблісом
31 січня 2017, 12:24

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром національної оборони Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом.

За словами О.Турчинова, Україна завжди відчувала підтримку народу та керівництва Литви. «Першими зарубіжними політиками, які виступили на Майдані, були литовці», - нагадав він, додавши, що за останні три роки наші відносини зміцнилися ще більше. 

Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в регіоні, що склалася внаслідок агресивних дій Росії. «Для Росії дестабілізація ситуації в Україні - шлях посилення своїх позицій в регіоні», - сказав Секретар РНБО України, наголосивши, що сьогодні гібридна війна ведеться не лише проти України, але і проти ЄС. «Кремль всілякими методами намагається розколоти єдність ЄС», - заявив він.

О.Турчинов повідомив, що загострення ситуації біля Авдіївки відбулося після завершення інспекційної поїздки ОБСЄ на сході України: «За позаминулу добу ми втратили  4 бійців, 12 було поранено, а минулої доби ми маємо вже 3 вбитих і значно більше поранених -  23, але втрати російських гібридних військ значно перевищують наші. Всі їх спроби прорвати нашу оборону приречені на поразку».

Співрозмовники обговорили необхідність посилення військово-технічної двосторонньої співпраці. Крім того, констатували безальтернативність санкцій проти Росії як країни-агресора.

Сторони погодились щодо необхідності тісної координації дій силових відомств в умовах агресивної політики РФ у Європі.

Своєю чергою, Р.Каробліс наголосив, що Литва завжди підтримувала Україну на її шляху до Європи і готова «і надалі бути для України та її народу надійним партнером, та, найголовніше, - другом».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини