О.Турчинов: Проведення виборів на Донбасі можливе тільки після демілітаризації та декриміналізації цієї території
4 березня 2016, 16:22

Проведення виборів на Донбасі можливе тільки після демілітаризації та декриміналізації цієї території. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання, чи можливе зараз повернення українського контролю над кордоном з Російською Федерацією, О.Турчинов зазначив: «Теоретично це можливо, але це вже має бути другий етап».

«Перший етап - це режим реального припинення вогню на лінії розмежування, другий - це відновлення контролю українських прикордонників над кордоном, і тільки це забезпечить локалізацію конфлікту», - сказав він.

«Поки не перекритий кордон, тривають поставки російської техніки, озброєнь, боєприпасів на окуповану територію Донбасу. Це, у свою чергу, буде постійно створювати небезпеку активізації масштабних військових дій, - зазначив Секретар РНБО України. - Тільки після встановлення режиму припинення вогню, після виведення російських військ і перекриття кордону для поставок зброї, техніки та боєприпасів, можна говорити про те, що конфлікт локалізовано, і почати обговорювати тему демілітаризації і декриміналізації території, і відновлення дії на ній українського законодавства, а в перспективі і проведення виборів за участю всіх українських партій».

Спільноти прихильників
Підписатися на новини