Останній тиждень побив сумний рекорд за кількістю обстрілів наших позицій
25 травня 2018, 08:47

У зв’язку із загостренням ситуації на сході України протягом останнього тижня Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прибув на українські позиції в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Секретар РНБО України провів нараду з військовим керівництвом та керівниками силових структур щодо ефективності протидії російській агресії в умовах переходу від антитерористичної операції до операції Об’єднаних сил.

За словами О. Турчинова, протягом тижня сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій Збройних Сил України, а й населених пунктів.

«Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню», - сказав він, додавши, що обстріли української території велися на глибину до 30 кілометрів, внаслідок чого були знищені цивільна інфраструктура, є загиблі не тільки серед військових, але й серед мирного населення.

Окрім того, О. Турчинов повідомив, що українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону, що свідчить «про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть розпочатися в будь-який час».

Секретар РНБО України побував на позиціях 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького в районі Горлівки, де останнім часом зафіксовано найбільшу щільність обстрілів та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ.

Перебуваючи в епіцентрі бойових дій в районі селища Зайцеве, а також селища Південне, яке було взято під контроль українськими військовими, О.Турчинов наголосив, що попри постійні провокації з боку російсько-окупаційних військ «наші бійці не лише гідно втримали оборону, а й значно покращили свої позиції з метою мінімізації втрат серед особового складу та цивільного населення».

«Після початку операції Об‘єднаних сил значно покращилася координація військових з Національною гвардією, Національною поліцією, СБУ та прикордонниками, тобто покращилися ефективність та результативність застосування силового потенціалу для захисту нашої країни від агресії РФ на сході», - сказав О. Турчинов.

«Українські військові готові до рішучої протидії будь-яким провокаціям з боку російсько-окупаційних військ», - підсумував Секретар РНБО України.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 


Спільноти прихильників
Підписатися на новини