Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі
15 травня 2018, 13:57

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України у контексті гібридної агресії РФ. Секретар РНБО України зазначив, що останнім часом значно збільшилася інтенсивність ведення вогню та кількість військових провокацій з боку окупаційних російських військ. «Вогонь ведеться по наших позиціях із забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння», - сказав він, додавши, що управління військами та підрозділами силових структур у межах реалізації Операції об’єднаних сил «забезпечує ефективну протидію будь-яким військовим провокаціям російських окупаційних військ».

Також О. Турчинов наголосив на важливості збереження санкційного тиску на РФ та координацію протидії російській агресії на міжнародному рівні.

Під час зустрічі також йшлося про подальшу активізацію українсько-японського співробітництва в безпековій галузі, зокрема, інтенсифікацію співпраці у військово-технічній сфері.

Пан Шігекі Сумі, своєю чергою, підкреслив, що «Японія зацікавлена в поглибленні двостороннього партнерства», і запевнив у готовності його країни і надалі всебічно підтримувати Україну. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини