Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Сеймаса Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом
31 серпня 2017, 20:08

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Сеймаса Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання інтенсифікації двосторонньої співпраці у військово-технічній сфері.

За словами О. Турчинова, Україна завжди відчувала підтримку Литви. ««Для нас Литва – не просто сусід, не просто партнер, це близький друг», - наголосив він.

У контексті обговорення роботи Литовсько-польсько-української бригади члени делегації наголосили на важливості українського досвіду, який Литва бере на озброєння та використовує для реформування свого війська.

В. Пранцкєтіс повідомив, що литовська делегація має намір відвідати адміністративний кордон з окупованим Росією Кримом у Херсонській області, і наголосив, «що Литва підтримує суверенітет та територіальну цілісність України і ніколи не визнає окупацію Криму».

«Ми маленька країна, але наш голос на підтримку України чути скрізь – і в Європі, і в Америці», - сказав Голова Сеймаса Литовської Республіки, висловивши сподівання, що українсько-литовське стратегічне, економічне та політичне співробітництво буде поглиблюватися.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини