Олександр Турчинов представив у парламенті законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту»
5 грудня 2017, 14:44

О. Турчинов зазначив, що законопроект, яким пропонується змінити статус Держспецслужби транспорту, розроблено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня поточного року, яким було чітко визначена необхідність забезпечення з 1 січня 2018 року функціонування цієї Служби у системі Міністерства оборони України.

«Сучасна військово-політична ситуація вимагає ефективного транспортного та логістичного забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах протидії агресії РФ, - зазначив він. - Державна Спеціальна служба транспорту є спеціалізованим воєнізованим державним органом, тому для ефективного забезпечення оборонних потреб країни повинна функціонувати в умовах прийняття рішень одним стратегічним центром».

Тому, сказав Секретар РНБО України, є необхідність переведення Держспецслужби транспорту з підпорядкування цивільному Міністерству інфраструктури у пряме підпорядкування Міністерству оборони України.

Також, за його словами, передбачається визначити загальну чисельність цієї Служби до 5000 тисяч осіб, з яких 4600 військовослужбовців. У відповідній пропорції буде збільшена чисельність Міністерства оборони України.

Крім того, наголосив О. Турчинов, законопроект сприятиме вирішенню питань соціального забезпечення особового складу Служби як військовослужбовців у єдиному нормативно-правовому полі.

За словами Секретаря РНБО України, запропоновані законопроектом зміни дозволять узгодити функції і завдання Держспецслужби транспорту із відповідними функціями і завданнями Збройних Сил України у рамках цілісної системи сектору безпеки і оборони України; зняти штучні адміністративні міжвідомчі перепони для реалізації єдиної військово-технічної політики; уникнути розпорошення коштів оборонного бюджету країни.

«Переконаний, що всі свідомі депутати повинні об’єднатися у підтримці безпеки і оборони нашої країни. Прошу підтримати цей законопроект за основу і в цілому, це принципово важливо напередодні голосування за бюджет країни», - підсумував Секретар РНБО України.

Верховна Рада України голосами 232 народних депутатів ухвалила цей законодавчий акт за основу і у цілому.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини