Оборонний бюджет на 2017 рік складатиме понад 129 мільярдів гривень – РНБО України
13 вересня 2016, 22:17

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у вівторок розглянула оборонний бюджет країни на 2017 рік.

Рада визначила пріоритети оборонної та безпекової політики і відповідний бюджетний ресурс, необхідний для їх забезпечення. За результатами розгляду Кабінету Міністрів України доручено у межах Державного бюджету на 2017 рік забезпечити фінансування сектору безпеки і оборони відповідно до Стратегії національної безпеки на рівні не менше 5% ВВП, що відповідно до макропоказників, затверджених Урядом, складатиме понад 129 млрд. гривень.

Також на засіданні прийнято за основу Комплекс заходів із протидії гібридним загрозам та основні заходи державної політики з відвернення загроз державному суверенітету та відновлення територіальної цілісності України.

За словами О.Турчинова, РНБО України знову збереться  наприкінці тижня, «щоб розглянути питання корекції Державного оборонного бюджету з метою збільшення видатків на сектор безпеки і оборони на поточний рік». «Також буде розглянуто питання застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - підсумував Секретар РНБО України.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини