О. Турчинов у зоні проведення АТО випробував систему блокування антиукраїнського телерадіомовлення
4 серпня 2017, 09:05

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» провів випробування першого дослідного зразка комплексної системи інформаційної протидії.

За словами О. Турчинова, як і було обіцяно, комплексна система інформаційної протидії, яку мають розгорнути вздовж лінії розмежування у зоні проведення АТО, «дозволить ефективно блокувати антиукраїнське телерадіомовлення». «Що важливо, ця система дозволяє вибірково блокувати аналогові, цифрові та супутникові телерадіоканали, які розповсюджують сепаратистську та проросійську пропаганду, і водночас не заважати роботі українського телерадіоефіру», - наголосив Секретар РНБО України, нагадавши, що за його запитом ресурси на цю систему були виділені Кабінетом Міністрів України з резервного фонду.

О. Турчинов повідомив, що випробування відбулися успішно: «Російські та сепаратистські канали були надійно заблоковані, а українські без будь-яких перешкод впевнено приймались телерадіоприймачами».

Керівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко доповів Секретареві РНБО України, що після завершення випробувань системи потрібно до чотирьох місяців для її розгортання вздовж усієї лінії розмежування.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини