О. Турчинов провів зустріч зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України К. Волкером
24 січня 2018, 15:00

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на Сході України через військову агресію Російської Федерації.

Також співрозмовники обговорили Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», питання продовження санкцій проти РФ та реформування оборонно-промислового комплексу України.

У контексті обговорення питання реформування вітчизняного ОПК Секретар РНБО України наголосив, що оскільки В. Путін визнає тільки силу, «ми посилюємо вітчизняні Збройні Сили, відновлюємо наші оборонні підприємства, розробляємо нові зброю та військову техніку». Також О.Турчинов повідомив, що головою спостережної ради «Укроборонпрому» обрано ректора НТУУ «КПІ» академіка Михайла Згуровського, знаного не лише в Україні, але і далеко за її межами. «Оновлення керівництва державного концерну сприятиме ефективному реформуванню та запровадженню у виробництво сучасних наукових розробок», - наголосив О. Турчинов.   

Своєю чергою, К. Волкер наголосив, що США цінує співпрацю з Україною. «Ми цінуємо співпрацю з вами і вітаємо процеси реформування сектору безпеки і оборони України», - сказав він.

Окрім того, говорячи про санкції проти РФ, Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України зазначив: «США постійно наголошує, що Росія несе відповідальність за те, що відбувається на Донбасі». «Ми робитимемо все залежне від нас, щоб допомогти врегулювати ситуацію на сході України», - додав він. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини