О. Турчинов провів зустріч зі Спеціальним помічником Президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом
29 вересня 2017, 18:47

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч зі Спеціальним помічником Президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом.

Під час зустрічі сторони обговорили питання українсько-американської співпраці в сфері кібербезпеки. За словами О. Турчинова, Росія вже четвертий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої є кіберагресія.

«Україна витримала декілька потужних кібератак, які заподіяли достатньо великої шкоди. Збитки, яких завдано нашій державі, оцінюються в десятки мільйонів доларів», - сказав він.

«Для забезпечення системної протидії кіберзагрозі РНБО України ухвалила Стратегію кібербезпеки. З метою координації структур, які відповідають за різні аспекти цієї проблематики, створено Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО», - повідомив О.Турчинов.

Окрім того, за його словами, розгортається національна телекомунікаційна мережа та створюється захисний ІТ-контур, який має захистити державні інформаційні ресурси та об’єкти критичної інфраструктури.   

Також співрозмовники обговорили заходи, яких вжила Україна до захисту свого кіберпростору, зокрема, заборону деяких програмних продуктів, соціальних мереж та інформаційних ресурсів РФ.

Своєю чергою, Дж. Стайнман наголосив, що Президент США Д. Трамп «вважає кібербезпеку надзвичайно важливою, і він цінує нинішній рівень співпраці між нашими країнами».

«Україна має безпосередній досвід протистояння гібридній агресії, і США зацікавлені в його аналізі та вивченні», - сказав Дж. Стайнман, додавши, що «коли є добрі друзі, то й вороги не страшні».

Зі свого боку, О. Турчинов наголосив, що Україна і США, об’єднавши свої зусилля, можуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини