О. Турчинов провів зустріч з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Р. Юкнявічєнє
16 жовтня 2018, 14:14

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України та в Криму, що склалася внаслідок агресії РФ.

За словами Секретаря РНБО України, РФ посилює військову присутність в Азово-Чорноморському регіоні, окрім того, на кордоні з Україною РФ продовжує розгортати військову інфраструктуру та посилювати військові підрозділи збройних сил.

«Росія використовує весь арсенал гібридної агресії проти України, розглядаючи нашу державу як випробувальний майданчик для технологій, які потім використовуються проти Європи та США», - сказав О. Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що попри війну Україна активно реформує сектор безпеки і оборони, який розбудовується за моделлю країн-членів НАТО.

Говорячи про необхідність продовження санкцій проти РФ, О. Турчинов зазначив, що «не зовсім зрозуміла позиція Європи, яка, продовжуючи санкції, дозволяє Росії будувати Північний потік-2, таким чином підтримуючи стратегічні економічні інтереси РФ та наражаючи свій енергетичний комплекс на небезпеку».

Співрозмовники також обговорили питання інтенсифікації співробітництва з країнами-членами НАТО в питаннях військово-технічної співпраці.

Своєю чергою, Р. Юкнявічєнє наголосила, що Україна завжди на порядку денному в ПА НАТО.

«Сьогодні у всіх держав є чітке розуміння агресивної ролі Росії та тієї позиції, яку займає ця країна в світі», - зазначила Президент Парламентської асамблеї НАТО, резюмувавши, що сильна Україна - це важливий елемент європейської системи безпеки.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини