О. Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Е. Райхелем
18 січня 2017, 13:16

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні та методи гібридної війни, яку Російська Федерація веде проти нашої країни і країн Європи. Окрему увагу сторони приділили обговоренню геополітичної ситуації, що склалася внаслідок агресивних дій РФ. 

За словами О. Турчинова, Німеччина для України є стратегічним партнером. «Ми вдячні Канцлеру А. Меркель за її послідовну позицію щодо підтримки України та зусилля щодо мирного врегулювання ситуації на сході нашої країни», - наголосив він.  

Під час обговорення поточної ситуації в Україні Секретар РНБО України наголосив, що проблема відновлення оборонного потенціалу «є для нас пріоритетною»«Ми багато вже зробили в цьому напрямку, але це питання могло б вирішуватися набагато швидше, якби не було блокування військово-технічної співпраці з нашими партнерами", - зазначив О. Турчинов.

Говорячи про єдність країн ЄС у питанні санкцій проти держави-агресора, Е. Райхель наголосив, що позиція Німеччини полягає в тому, «що не може бути і мови щодо пом'якшення чи скасування санкцій, оскільки РФ не дотримується Мінських домовленостей».

«Україна може і надалі розраховувати на нашу підтримку», - підсумував Посол Німеччини.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини