О. Турчинов провів зустріч з Головою Представництва НАТО в Україні А. Вінніковим
12 грудня 2018, 17:54

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

Під час зустрічі сторони обговорили нарощення російської агресії проти нашої держави, захоплення моряків та кораблів у районі Керченської протоки, та заходи, що здійснюються в Україні у зв’язку із введенням воєнного стану.

Окрему увагу співрозмовники приділили безпековій ситуації в регіоні та питанню посилення санкцій щодо Росії через її агресивні дії.

За словами О. Турчинова, із введенням воєнного стану «відбувається масштабна перевірка всієї системи підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній військовій агресії». «Ми вивчаємо сильні і слабкі місця в системі безпеки та оборони країни, і робимо відповідні висновки та корективи», - сказав Секретар РНБО України, підкресливши, що в разі відсутності загрози широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації «воєнний стан не буде продовжено».

Також під час розмови співрозмовники обговорили питання про необхідність негайного звільнення наших військових моряків та кораблів, що незаконно утримуються в РФ. У цьому контексті Голова Представництва НАТО в Україні підкреслив, що країни-члени Альянсу у своїй заяві наголосили на необхідності негайного звільнення українських військовослужбовців, «які незаконно утримуються в полоні».

О. Турчинов та О. Вінніков обмінялися думками про перебіг реформування сектору безпеки і оборони України, обговоривши процес переходу на стандарти НАТО та пріоритетні завдання щодо реалізації Закону України «Про національну безпеку».

Своєю чергою, Голова Представництва НАТО в Україні наголосив на тому, що Альянс зацікавлений у розширенні співпраці з нашою країною, та «засуджує дії Росії в Чорному та Азовському морі».

«НАТО висловлює рішучу підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, а країни-члени Альянсу готові і надалі підтримувати вашу державу на шляху реформування», - підсумував А. Вінніков.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини