Наш пріоритет – високоточна ракетна зброя
11 квітня 2019, 15:16

Наш пріоритет – високоточна, насамперед, ракетна зброя. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму виступі на 12-му Київському Безпековому Форумі.

«Нарощування ракетного потенціалу нашої країни є актуальним питанням в умовах руйнації Російською Федерацією Договору про ракети середньої і меншої дальності, - сказав він. - Руйнація цього Договору є потужним поштовхом для виведення гонки озброєнь на новий рівень. Але насамперед це означає, що ракети меншої і середньої дальності погрожують, в першу чергу, саме нашій країні».

У цьому контексті Секретар РНБО України підкреслив, що одночасний сумарний ракетний залп з боку РФ для нанесення прямого удару по Україні сьогодні складає 364 ракети комплексів «Іскандер», «Калібр» тощо.

«Це виклик для нас, і наше завдання – протидіяти небезпеці», - наголосив О.Турчинов. «Тому важливим пріоритетом є подальший розвиток ракетного щита нашої країни, створення нових ракетних систем», - заявив він, поінформувавши про успішні випробування крилатих ракет та сучасних ракетних комплексів минулого тижня, «значно зміцнили наш оборонний потенціал та здатність надійно захистити Азовське і Чорноморське узбережжя України».

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Спільноти прихильників
Підписатися на новини