Головна загроза змін до Конституції - це втрата унітарної незалежної України
15 липня 2019, 13:30

В умовах військового протистояння з РФ тема щодо особливого статусу російської мови і двопалатного парламенту, у якому «будуть представлені штучно створені анклави, які говорять російською - це федералізація України на умовах Росії». Про це Олександр Турчинов сказав в інтерв‘ю LB.UA. 

«Це перетворення унітарної держави на федеративну або навіть на конфедерацію. Це припинення існування незалежної України, припинення європейської і євроатлантичної інтеграції. Це повернення під протекторат Росії», - наголосив він, додавши, що головна загроза змін до Конституції - це втрата унітарної незалежної України. 

За словами Олександра Турчинова, для росту і процвітання держави потрібна стабільність. «В її основі - базові правила і закони, які пропрацювали не п’ять, а хоча б 50 років», - підкреслив він, додавши, що якщо кожні п‘ять років нова влада буде змінювати Конституцію, це призведе до розбалансування і зміни усього базового законодавства, що аж ніяк не сприяє стабільності. «Відсутність стабільності унеможливлює зростання економіки і залучення інвестицій. Це беззмістовний біг по колу», - сказав він.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини