Звернення Олександра Турчинова до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
18 травня 2018, 08:42

Більше 70-ти років тому, 18 травня 1944 року тоталітарний сталінський режим розпочав широкомасштабну операцію з виселення кримськотатарського народу з рідної землі. Близько двохсот тисяч людей за брехливими звинуваченнями у співпраці з фашистами стали вигнанцями.

Через десятиліття, що минули з цієї сумної дати, Росія на окупованому півострові знову намагається, використовуючи таку ж риторику - “співпраця з фашистами”, “терористична діяльність”, зламати кримських татар, їхнє прагнення до свободи. Тоталітарний маховик викорінює культурні традиції, обмежує у громадянських правах, намагається знищити національну свідомість та історичну пам’ять. Залякування, звинувачення у тероризмі та екстремізмі, репресії, арешти, катування, тотальна мілітаризація півострова – візитна картка путінського режиму.

Але, незважаючи ні на що, агресорові не здолати волелюбний дух кримли!

Сьогодні о 12-й годині на всій території Україні відбудеться хвилина мовчання до Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Долучайтесь…

 Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя в боротьбі за свободу! Ми пам’ятаємо!

Історія здатна навчити тих, хто готовий вчитись, а ті, хто не готові, - щоразу будуть дивуватись її повторенню. Якою б кривавою не була диктатура та її диктатор, вони завжди приречені на ганебний кінець. І чим більш кривавий та жорстокий режим, тим страшніший та принизливіший крах його керманича.

Крим - це Україна! Вільний, гордий та сміливий кримсько-татарський народ  - кримли - житиме на своїй землі попри всі потуги кремлівської тиранії!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини