Росія веде гібридну війну не лише проти України, а й проти Європи та Туреччини
13 січня 2016, 15:59

В ході розслідування теракту у Стамбулі в результаті якого загинуло 10 людей, з яких щонайменше вісім – громадяни Німеччини, а 15 осіб отримали поранення, спецслужби Туреччини затримали трьох російських громадян, підозрюваних  у причетності до організації цього злочину та у зв‘язках з ІДІЛ.

Останнім часом з‘являється все більше і більше інформації стосовно активної  участі громадян Росії в діяльності терористичної організації ІДІЛ та впливу на її діяльність російських спецслужб. Окрім того, аналіз авіаударів, завданих російською авіацією в Сирії, свідчить про знищення, в першу чергу, не військових баз ІДІЛ, а мирних об'єктів регіональної інфраструктури:  лікарень, хлібопекарень, елеваторів, підприємств, житлових будівель. Російські авіаудари  стали однією з причин гуманітарної  катастрофи в регіоні. Постійна небезпека для життя, неможливість гідного існування, призводить до мільйонних міграційних хвиль, скерованих до Туреччини та країн Європи. Внаслідок цього зростає терористична загроза та соціально-економічна дестабілізація в цих країнах. Саме тому можна зробити висновок, що і у 2016 році Росія продовжує гібридну війну не лише проти України, а й веде її проти ЄС та Туреччини. Це робиться для послаблення позицій цих країн та примушення їх до співпраці з РФ на її умовах «боротьби проти тероризму». 

Кремль не відступається  і від своїх агресивних намірів щодо України. Так,міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив що у 2016 році РФ посилить свою військову присутність на західному напрямку. Будуть створені нові військові бази та полігони, сформовані нові бойові підрозділи Збройних сил РФ. Ці погрози вже почали реалізовуватись і не деінде, як вздовж українського кордону!

Так, в районі населеного пункту Богучар Воронезької області відбувається розширення 262 військової бази РФ, в межах якої будуються нові військові об'єкти, куди вже почали перекидатись підрозділи 9 окремої мотострілкової бригади з Нижегородської області та планується додаткове розташування окремої танкової бригади.

В районі населеного пункту Валуйки Бєлгородської області (25 км від державного кордону України) розпочато будівництво військового об'єкту з метою розгортання багаточисельних бронетанкових підрозділів ЗС РФ.

В районі полігону «Кадамовський» (Ростовська область) споруджується військове містечко для розташування 33 окремої мотострілкової бригади, що перекидається до українського кордону з міста Майкоп (Республіка Адигея).

Крім того, для координації військових підрозділів, розташованих на кордоні з Україною, до міста Вороніжа передислоковано штаб 20 армії Західного військового округу, який до цього розташовувався у місті Муліно Московської області. Також збільшується російський військовий потенціал в окупованому Криму. На авіабазу в Бобруйську (Республіка Білорусь), яка також знаходиться в достатній близькості до українського кордону,  перекинуті російські військово-транспортні літаки, винищувачі СУ-27 та бойові вертольоти.

Все це абсолютно дезавуює заяви російського керівництва щодо деескалації військового протистояння та мирного розв'язання створених ними військових конфліктів.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини