Демократичним країнам доведеться захищати як англомовних, так і російськомовних від повзучого путінізму та його адептів
21 грудня 2015, 15:41

На початку грудня цього року я у своїй статті, яка вийшла в "The Washington Post"  прогнузував, що Путін, який знищив систему колективної безпеки як в Європі, так і в світі, за свої "успіхи" в Сирії вимагатиме нового розподілу світу, нової Ялтинської конференції.

Чекати довелося недовго. Не пройшло місяця і Володимир Путін у пропагандистському фільмі, який так і називається "Світопорядок", вже у відкриту заявив щодо необхідності перегляду Ялтинських угод. 

У перекладі з кремлівського діалекту, його маячня означає заклик до перерозподілу світу, існуючих кордонів та до закріплення нового формату глобальної політики: політики війни, політики сили.

При цьому він продовжує погрожувати українцям, обіцяючи захистити "російськомовних від націоналістів".  Під націоналістами він має на увазі всіх, хто  виступає за незалежну, демократичну та європейську Україну. З фільму зрозуміло, що за тим самим сценарієм Путін готовий захищати арабомовних в Сирії, а тюркомовних в Турції, всіх, у кого за його оцінкою "похитнулись моральні цінності та орієнтири". Він навіть готовий захищати Європу від Америки.

Цей фільм "Світопорядок" - ще одне свідчення нав'язливого бажання Володимира Путіна переділити світ, і визнання агресії, як єдиної форми самоствердження кремлівського диктатора.

Саме тому, демократичним країнам треба зрозуміти, що прийшов час захищати, як англомовних, так і російськомовних, тобто, весь цивілізований світ від повзучого путінізму та його адептів.‎

Спільноти прихильників
Підписатися на новини