18-20 лютого. Перемога Революції Гідності
18 лютого 2018, 10:08

Чотири роки тому влада маріонетки Кремля - Януковича перейшла рубікон. Вже з січня 2014 року силовики, об‘єднавшись зі звичайним криміналітетом, почали викрадати, катувати та вбивати захисників Майдану.

Але 18 лютого Янукович прийняв остаточне рішення потопити у крові весь Майдан. В цей день вони розпочали «антитерористичну операцію», де замість терористів був народ України – патріоти, які не хотіли, щоб їх оптом продали Російській імперії, а прагнули жити у вільній, демократичній, європейській країні. 

Вже зранку на Інститутській та в Маріїнському парку влада масово почала застосовувати зброю проти мирної ходи протестувальників. Ввечері, після так званого Ультиматуму, розпочався наймасштабніший штурм Майдану.  Вогняне коло, що захищало нас від озброєних нападників, стискалось щогодини. Запалав Будинок Профспілок, де розміщувався Штаб опору. Я пам’ятаю той момент, коли вже навіть на сцені можна було відчути на обличчі жар від полум’я, яке палало навкруги. Тільки 18-го лютого загинуло 26 патріотів, понад 250 – отримали важкі поранення.

Вночі навколо сцени залишався зовсім маленький майданчик свободи, але ми вистояли тоді. І це був початок руйнації режиму російських маріонеток. Далі – був героїчний прорив 20 лютого. Коли неозброєні люди з палицями, в будівельних касках та з фанерними щитами, пішли вперед – проти кулеметів та автоматів…

Так пав режим Януковича, так перемогла Революція Гідності!

Герої Небесної сотні, герої, які йшли вперед, стали нашою славою, написавши своєю кров’ю історію перемог нашої держави! Вічна пам’ять і слава Героям, які віддали життя за нашу свободу і незалежність!

Ми відповідальні перед ними за долю і майбутнє нашої країни!

З нами Бог,  з нами правда, з нами буде перемога!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини