Якщо не ставити питання посилення санкцій проти Росії - відбуватиметься зворотній процес
15 червня 2020, 11:00

Переговори з Росією необхідно вести з позиції тиску. Про це сказав колишній голова Верховної Ради України, екс-секретар РНБО  Олександр Турчинов в ефірі програми “Рандеву” з Яніною Соколовою на “5-му каналі”.

За його словами, переговорний процес почався ще у 2014 році. “І якщо у військовому плані нам не допомагали, то на дипломатичному рівні Захід нас завжди потужно підтримував”. 

Турчинов переконаний, що переговори з РФ необхідно вести, але з позиції тиску. “Ніяких умовлянь, ніяких сподівань на те, що одного ранку Путін прокинеться і скаже: що ж ми робимо в Україні, в нас же в Росії достатньо проблем… Поки Путін живий - цього ніколи не буде”, - зазначив він, додавши, що Росія була і залишається агресором і тільки так її потрібно називати. 

Тому, на його думку, потрібен не пошук компромісів, а посилення санкцій проти РФ, що є дуже дієвим в умовах сучасної кризи, «коли Росія вже знаходиться в економічній прострації». 

«Коли не ставити питання щодо посилення санкцій, завжди буде підійматися зворотне питання щодо їх скасування», - наголосив Олександр Турчинов.

 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини