Опитування 25 жовтня - зловживання владою, які наражають на небезпеку життя та здоров’я громадян
13 жовтня 2020, 19:26

Ініціатива Зеленського щодо проведення додаткового опитування в день голосування 25 жовтня створює не тільки політичний ризик для країни, а що головніше –  ризик для життів громадян. Про це сказав Керівник Центрального штабу “Європейської Солідарності” Олександр Турчинов під час прес-конференції у Львові. 

За його словами, подібна ініціатива чинного президента  – традиційно небезпечний піар. 

“Пан Зеленський знову намагається нехтувати Конституцією, українським законодавством, маючи бажання “впихнути” на дільниці питання, які не узгоджені ні з ким, які навіть ще ніхто не бачив і не знає”, – сказав Олександр Турчинов, додавши, що в цьому криється декілька небезпек. 

“Перша, не маючи повноважень референдуму, відбувається спроба сфальшувати підтримку капітулянтських ініціатив, про які постійно говорить чинна влада”, – наголосив керівник Центрального штабу ЄС. 

“Інша проблема, – на його думку, – окрім популізму та чергових обіцянок, які також намагатимуться закамуфлювати в цих питаннях, – наражання на небезпеку громадян. Адже, в розпал пандемії, чим менше перебуватиме людина на дільниці – тим краще і для членів комісії і для громадян”.

Олександр Турчинов наголосив, що подібні ініціативи президента є “зловживанням владою, спробою в порушення виборчого законодавства привернути увагу до правлячої парті, намаганням протягнути капітулянтські ініціативи, створивши додатковий політичний конфлікт, а також наражають на небезпеку життя та здоров’я громадян, які прийдуть на дільниці в день голосування”. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини