Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні
5 березня 2019, 15:43

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася в Причорноморському басейні внаслідок агресії РФ.

«Окупація Криму змінила паритет сил у Причорноморському басейні», - сказав Секретар РНБО України, наголосивши, що російська агресивна політика в регіоні триває, про що свідчать намагання РФ блокувати українські порти в Азовському морі та захоплення наших кораблів у Керченській протоці.

Співрозмовники також приділили увагу питанню поглиблення військово-технічного двостороннього співробітництва. Секретар РНБО України підкреслив, що у наших держав багато перспективних напрямків співпраці у військово-технічній сфері, зокрема, і в питаннях, які мають стратегічне значення для оборони обох країн.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере наголосив, що Туреччина «не визнає незаконну окупацію Криму, та занепокоєна ситуацією, що склалася у Чорному морі».

За його словами, Туреччина розглядає співпрацю з Україною в оборонно-промисловому комплексі не лише у контексті торговельних відносин. «Ми бачимо потужний потенціал у створенні та розвитку спільних проектів і підприємств», - заявив він.

«Ми вважаємо, що сильна самодостатня Україна може бути найкращим партнером для Туреччини на північному узбережжі Чорного моря, і готові вас підтримувати на цьому шляху», - наголосив Ягмур Ахмет Гюльдере.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини