О. Турчинов запросив провідних міжнародних військових експертів до участі у реформуванні «Укроборонпрому»
18 квітня 2019, 18:15

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов разом з заступником Секретаря РНБО України, головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Сергієм Кривоносом провів зустріч з екс-Командувачем армії США в Європі Беном Ходжесом і президентом «Potomac Foundation» Філіпом Карбером.

Під час зустрічі О. Турчинов розповів про рішення РНБО України щодо реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Секретар РНБО України запросив екс-Командувача армії США Бена Ходжеса і президента «Potomac Foundation» Філіпа Карбера, а також інших міжнародних експертів увійти до складу наглядової ради «Укроборонпрому», а «після його реформування та створення центрального органу державного влади з питань оборонпрому, - до громадської ради при цьому органі». 

Співрозмовники також обговорили питання інтенсифікації військово-технічної співпраці між нашими країнами та залучення інвестицій до українського ОПК. 

«Нам необхідно прискорити реформування оборонного комплексу, його розвиток і модернізацію, адже без нових технологій, потужних інвестиційних ресурсів ми не зможемо ефективно протистояти агресору і виробляти зброю нового покоління», - сказав О. Турчинов.

Своєю чергою, екс-Командувач армії США в Європі Бен Ходжес і президент «Potomac Foundation» Філіп Карбер наголосили на тому, що Україна вже пройшла дуже великий шлях у питанні реформування сектору безпеки і оборони. «Усі на заході це розуміють», - сказав Бен Ходжес. «НАТО потребує Україну так само, як і Україна потребує НАТО», - додав президент «Potomac Foundation».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Спільноти прихильників
Підписатися на новини