Копаючи під мене, викопують кримінальну справу проти чинного президента
24 липня 2020, 14:28

У правовому плані окупація Криму в 2014 році нічим не відрізняється від окупації в 2020. Про це сказав ексголова ВР Олександр Турчинов в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”

За його словами, чинна влада разом з лідерами ОПЗЖ та іншими «захисниками вітчизни», на кшталт Януковича, “не придумала нічого кращого, як дістати мене, переписавши вже розслідувану справу про захоплення Криму”. 

Турчинов наголосив, що для захисту країни від зовнішньої агресії в Конституції і в законодавчому полі країни немає часових обмежень. “Ми ж не припускаємо думки, що керівництво країни та їхні "незалежні" правоохоронні органи визнали російську анексію АРК або їхній фейковий референдум? Адже в правовому плані окупація півострова в 2014 році нічим не відрізняється від окупації в 2020! Для захисту країни від зовнішньої агресії в Конституції і в законодавчому полі країни немає часових обмежень”, - сказав він, додавши, що чисельність російських військ у Криму зараз не більша, ніж була там сконцентрована на початку 2014 року, а підготовка і озброєння наших військових - в рази кращі.

“Легітимний Верховний Головнокомандувач, який має свою більшість у парламенті, свій Кабмін, боєздатну армію в 2020 році, на відміну від 2014 року (коли всього цього не було і доводилося створювати фактично з нуля), – не має жодних правових, політичних, військово-технічних та кадрових обмежень для виконання конституційних вимог щодо захисту країни від агресії і звільнення Криму”, - наголосив Турчинов.

Ексголова Верховної Ради України пояснив, що влада та її ставленики в прокуратурі  і ДБР, почавши розігрувати підкинуту їм п’ятою колоною Кремля кримську карту, не лише відбілюють російську агресію. “Через високий "професіоналізм незаангажованих" виконавців вони не в змозі зрозуміти, що, граючи в чужу гру і копаючи під мене, викопують кримінальну справу проти Зеленського. Який, користуючись його термінологією, "не дає українським морякам звільнити Крим", - резюмував Олександр Турчинов.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини