Збройним Силам України будуть передані сучасні безпілотні авіаційні комплекси вітчизняного виробництва, - Олександр Турчинов
26 січня 2016, 14:05

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і керівництво ДК «Укроборонпром» за участю військових та партнерів з наукового парку «КПІ» передали Збройним Силам України партію сучасних безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва. 

РНБО України у 2015 році підтримала ініціативу Державного концерну «Укроборонпром» та Національного технічного університету «Київський політехнічний університет» щодо створення інноваційно-виробничого Об'єднання "Київська політехніка", у якому співпрацю між наукою та виробництвом було виведено на новий якісний рівень. 

За словами О.Турчинова, першим прикладом успішної діяльності Об'єднання стали створення і виробництво підприємством ВАТ "Меридіан" ім. С П.Корольова безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1, «які мають унікальні льотні характеристики та усіпшно  пройшли випробування». 

«Першу партію цих безпілотних авіаційних комплексів буде передано Збройним Силам України, і найближчим часом її буде направлено до зони проведення АТО», - сказав він. «Ми бачимо, як швидко наукові розробки перетворюються на серійне виробництво, - зазначив Секретар РНБО України. - Менш ніж за рік був реалізований проект серійного виробництва українських безпілотних комплексів». 

«Саме це серійне виробництво, починаючи від розробки і завершуючи готовим комплексом, дозволяє значно зекономити бюджетні кошти», - наголосив він, додавши, що такий комплекс втричі дешевший за імпортні аналоги. «В умовах, у яких перебуває Україна,  низька ціна та, відповідно, економія бюджетних коштів при збереженні якості і військово-технічних характеристик є дуже важливою перевагою, що в майбутньому дозволить успішно конкурувати і на зовнішніх ринках», - сказав Секретар РНБО України. 

О.Турчинов висловив переконання, що безпілотні авіаційні комплекси «дуже швидко пройдуть випробування» в умовах ведення бойових дій.

Секретар РНБО України подякував ректору НТУУ "КПІ",  керівництву «Укроборонпрому», ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова за результативну співпрацю та якісні інноваційні розробки, підкресливши, що створення та ефективне функціонування таких науково-виробничих об'єднань "сприяє збереженню наукового потенціалу та розвитку майбутнього країни". «Молоді науковці потрібні своїй країні і не повинні шукати кращої долі за кордоном», - сказав О.Турчинов, додавши, що цей проект є підтвердженням спроможності держави створювати умови для того, аби «молоді вчені, інженери та конструктори могли себе реалізувати для зміцнення та розвитку України».

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Передача Збройним Силам сучасних безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва


Спільноти прихильників
Підписатися на новини