В РНБО розпочали підготовку оборонного бюджету на 2017 рік
26 липня 2016, 17:18

Під головуванням Секретаря РНБО Олександра Турчинова відбулась нарада з питання підготовки оборонного бюджету на 2017 рік за участю керівників всіх силових міністерств та відомств, а також Міністерства економіки та Міністерства фінансів.

За словами О. Турчинова, враховуючи загрози, які стоять перед країною, «ми не можемо зменшити обсяги фінансування сектору безпеки і оборони». «саме тому, - наголосив він, - вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектору безпеки і оборони у розмірі 5% від ВВП повинна чітко виконуватись».

Окрім того, Секретар РНБО наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені видатки на оборону поточного року «у зв‘язку із невирішеним питанням у Парламенті щодо наповнення Спеціального фонду за рахунок заарештованих коштів оточення Януковича».

«Разом з проектом бюджету на наступний рік ми повинні відпрацювати Державне оборонне замовлення на 2017 рік, віддаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки тощо», - сказав О. Турчинов, додавши, що зарплатня військових повинна збільшитись з урахуванням інфляції, та "підтримувати статус професії військовослужбовця, як найбільш престижної та важливої професії в країні".

Спільноти прихильників
Підписатися на новини