Український ОПК не постачав зброю та військові технології до Північної Кореї
14 серпня 2017, 15:00

Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї. Про це заявив Секретар РНБО України Олександр Турчинов у своєму коментарі.

За його словами, деякі іноземні ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію щодо передачі «Південмашем» ракетних технологій до Північної Кореї.  

«Ця інформація не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів», - сказав О. Турчинов.

Він наголосив, що Україна вважає владний режим Північної Кореї «тоталітарним, небезпечним та непередбачуваним, і підтримує всі санкції проти цієї країни». «Так само, як і санкції проти Російської Федерації, режим якої дедалі більше стає схожим на північнокорейський», - зазначив О.Турчинов, додавши, що з початку агресії РФ проти нашої країни у 2014 році «Україна повністю припинила постачання зброї, військової техніки та військових технологій до Росії».

«Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї. Вважаємо, що ця антиукраїнська кампанія спровокована російськими спецслужбами для прикриття своєї участі в північнокорейських ядерних та ракетних програмах», - резюмував Секретар РНБО України.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини