Світова спільнота визнала Росію агресором лише після подій у Криму
13 вересня 2019, 12:00

Світова спільнота визнала Росію країною-агресором лише після подій у Криму. Про це сказав Олександр Турчинов в ефірі телеканалу ATR.

За його словами, тривалий час світова спільнота намагалась дистанціюватися від того, що відбувається на пострадянському просторі та від того, яку роль у цих подіях відіграє Російська Федерація. 

“Як напередодні Другої світової війни, так і зараз, Європа і Штати тривалий час дистанціювались від ситуації, що склалася на пострадянському просторі. Якби одразу почали реагувати на агресивні дії Росії, можливо, і до 2014 року ситуація склалася б по-іншому”, - сказав Олександр Турчинов. 

Він нагадав, що Росія ані за дії в Придністров’ї, ані за дії в Північній Осетії, ані в Абхазії не була визнана країною-агресором.  “Наприклад, у Грузії, - зазначив Олександр Турчинов, - світова спільнота визнала, що винні обидві сторони: стріляли і росіяни, і грузини… І неважливим виявилось для них, що росіяни фактично дійшли до Тбілісі”.

“Водночас, попри всі спроби РФ замаскувати свою пряму військову агресію, вперше весь світ визнав Росію країною-агресором з подальшим упровадженням санкцій”, - резюмував Олександр Турчинов. 

Спільноти прихильників
Підписатися на новини