Олександр Турчинов: Росія два роки відпрацьовує на Україні методику ведення гібридної війни
1 грудня 2015, 09:18

Агресія Російської Федерації, що почалася 2014 року проти України, стала довгостроковим чинником впливу не лише на українську, але і на світову політичну, економічну, військову та соціальну реальність. Про це в своїй статті «Тероризм. Гібридна війна. Росія» зазначив Секретар РНБО Олександр Турчинов.

За словами Секретаря РНБО, Росія майже два роки відпрацьовує на нашій країні методику ведення масштабної гібридної війни. «Першим кроком була окупація збройними силами РФ Криму. Далі - війна на Сході України, яку ведуть регулярні підрозділи ЗС РФ під прикриттям кримінально-сурогатних військ, так званих «ополченців»; диверсійно-терористичні дії у Києві, Харківській, Одеській та в інших областях; потужні інформаційні та кібератаки; спроби дестабілізації ситуації всередині країни, економічний та енергетичний тиск; провокування і підтримка сепаратизму та екстремістських дій радикально налаштованих сил тощо», - йдеться у статті.

Але, на думку Олександра Турчинова, Крим і Схід України були для Путіна лише початком, - «початком, що зламав систему колективної безпеки, зруйнував європейські кордони, змінив в регіоні паритет сил». «І зараз гібридна війна російського розливу починає розповзатися по Європі», - додав він.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини