Олександр Турчинов відвідав Штаб оперативного командування видів Збройних Сил Республіки Польща
15 квітня 2016, 16:53

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сьогодні в рамках свого візиту до Республіки Польща відвідав Штаб оперативного командування видів Збройних Сил Республіки Польща. Командувач оперативного командування генерал Марек Томашицький розповів Олександру Турчинову про завдання, структуру та функціонування військових підрозділів, що підпорядковані оперативному командуванню Збройних сил Республіки Польща, а також щодо планування, організації та проведення операцій в межах багатонаціональних сил НАТО.

В межах вивчення досвіду Сил спеціальних операцій Польщі Секретар РНБО побував у командному центрі підрозділу Спеціального призначення «ГРОМ», де командир підрозділу полковник Пьотр Гонстал ознайомив Секретаря РНБО з завданнями, що виконують його підлеглі, підходами польських військових у боротьбі з тероризмом, а також продемонстрував зразки засобів зв'язку, зброї, техніки та спеціального оснащення, які використовують польські спецпризначенці.

За словами Олександра Турчинова, не зважаючи на агресію проти нашої країни, що триває протягом вже понад двох років, «ми здійснюємо реформування силового блоку, зокрема, Міністерства оборони та збройних сил України».

«Саме тому досвід польських колег для нас надзвичайно важливий, особливо в контексті створення в Україні Сил спеціальних операцій та Оперативного штабу, завдання яких є аналогічними завданням, що виконують військові підрозділи, чий досвід ми сьогодні вивчали», - підсумував Олександр Турчинов.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: 14-15 квітня Олександр Турчинов перебував з візитом у Республіці Польща

Спільноти прихильників
Підписатися на новини