Олександр Турчинов: У разі необхідності, ми зможемо швидко повернути озброєння на бойові позиції для захисту нашої країни
13 листопада 2015, 13:05

Обстріли і провокації українських позицій з боку російсько-терористичних угруповань свідчать про те, що РФ всіляко намагається зірвати Мінський мирний процес врегулювання ситуації на Сході України. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов на брифінгу після огляду представлених на полігоні Національної гвардії зразків зброї для підрозділу КОРД і загонів спецпризначення Нацгвардії та проведення контрольних стрільб.

За його словами, тільки сьогодні протягом доби 22 рази порушувались домовленості про припинення вогню, «внаслідок чого загинув один і поранено трьох українських військових».

«Все це робиться для зриву завершення процесу виведення зброї», - зазначив Олександр Турчинов.

Водночас він підкреслив, що Україна виконує всі умови мінських домовленостей про перемир'я, але в той же час «керівництво ЗС та Національної гвардії готово в разі виникнення реальної небезпеки для наших підрозділів та громадян ефективно забезпечити вогневе прикриття наших позицій».

«Коли порушення з боку російсько-терористичних угруповань набудуть системного характеру, і загальна динаміка свідчитиме про те, що Росія відмовляється від виконання Мінських домовленостей, ми зможемо ефективно і швидко повернути бойову техніку і, в тому числі, важке озброєння на бойові позиції для захисту нашої країни», - сказав Секретар РНБО.


Спільноти прихильників
Підписатися на новини