Блокування фінансування Державного оборонного замовлення - є загрозою національній безпеці і обороні нашої країни, - О. Турчинов
22 квітня 2016, 11:54

Для країни, яка більше двох років протистоїть військовій агресії РФ зволікання із фінансуванням Державного оборонного замовлення неприпустиме, тому що це загрожує національній безпеці і обороні нашої країни. Про це заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, досі не розблоковане фінансування розвитку та виробництва нових видів озброєння та військової техніки, а також підготовки виробництва для реалізації низки важливих військово-технічних проектів.

«Причиною цього стало те, що значна частина фінансування Державного оборонного замовлення в Бюджеті на 2016 рік передбачається зі спеціального фонду, який в свою чергу, повинен наповнюватись за рахунок конфіскації коштів, що були вкрадені в українського народу екс-президентом Януковичем та його оточенням», - сказав він, додавши, що ці кошти (понад 1,5 млрд. доларів) заарештовані та знаходяться на рахунках українських банків.

Секретар РНБО наголосив, що за останні півроку Парламент не спромігся прийняти рішення «ані щодо законодавчого забезпечення заочного засудження біглих злочинців, ані щодо конфіскації та передачі до бюджету заарештованих багатомільярдних ресурсів». «Подальше зволікання з фінансуванням оборонних програм загрожує національній безпеці та обороні країни», - наголосив він. 

«У зв'язку з відсутністю відповідальності та політичної волі в українських парламентарів забезпечити правовий механізм наповнення спецфонду бюджету за рахунок заарештованих фінансових ресурсів, ми змушені  звернутися до новообраного Кабінету Міністрів з вимогою терміново внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік щодо перерозподілу ресурсів і фінансування оборонних програм виключно із загального фонду Держбюджету», - сказав О. Турчинов, додавши, що відповідне звернення до Уряду щодо бюджетних змін вже підготовлене в апараті РНБО.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини