Вітання з нагоди Дня українських миротворців
15 липня 2018, 10:05

Шановні воїни-миротворці! Дорогі ветерани!

Сьогодні, вітаючи вас з професійним святом - Днем українських миротворців, я з глибокою повагою тисну кожному руку за мужність, вірність присязі, звитягу та зразкове виконання службових обов'язків.

Понад 42 тисячі українських військовослужбовців та правоохоронців взяли участь у міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН, ОБСЄ та Європейського Союзу на території Лівану, Іраку, Афганістану, Анголи, Ліберії, Сьєрра-Леоне, Конго, Кот-д'Івуару, Судану, Грузії, колишньої Югославії та інших країн.

Сьогодні Україна, навіть в умовах військової агресії Російської Федерації, продовжує сумлінно виконувати взяті на себе міжнародні зобов'язання із забезпечення миру в усьому світові. 337 військовослужбовців Збройних Сил України виконують завдання у 9 операціях з підтримання миру і безпеки у 7 країнах світу.

У найскладніші для України часи початку агресії Російської Федерації українські миротворці одними із перших стали на захист нашої Держави.

Схиляємо голови перед героями-миротворцями, які загинули, виконуючи військовий обов'язок під час миротворчих операцій і оборони України. Ми завжди пам'ятатимемо їх внесок у справу підтримання європейської та світової безпеки.

Щиро дякую вам, воїни-миротворці, за мужність, стійкість та героїзм, проявлені у боротьбі за мир і спокій людства.

Без сумніву, українські миротворці й надалі будуть прикладом успішного виконання завдань з підтримання миру і стабільності у неспокійних регіонах планети, ваші професійні та бойові якості завжди слугуватимуть ідеалам гуманізму та захисту життя людей!

Нехай Господь береже вас та ваші родини!

Зі святом!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини