Вітання з нагоди Дня Незалежності України
24 серпня 2018, 09:11

Шановні співвітчизники!

Цього року виповнилося 100 років з дня проголошення незалежності України. В умовах російської більшовицької агресії молода держава – Українська Народна Республіка - добилася визнання у світі, утвердила державні символи та кордони.

Тоді незалежність не вдалося зберегти. Політичний розбрат всередині країни та агресія більшовицької Росії призвели до того, що українцям не вдалося зберегти цілісність держави, і територію України на майже 70 років було окуповано радянською імперією.

Двадцять сім років тому Україна без бою та крові відновила свій державний суверенітет, а сьогодні ми змушені відстоювати незалежність вже зі зброєю в руках. Українці як нація загартувалися, захищаючи власну країну і виборюючи перемогу.

Слово “незалежність” сьогодні для нас наповнюється глибоким змістом прагнення до свободи та самоідентичності. Це і кров тих, хто віддав своє життя за можливість Україні бути вільною, це і сміх немовляти, яке робить свої перші кроки, це і світанки над Дніпром, і захід сонця на Чорному морі, це жнива і потужні виробництва. Але Україна - це насамперед люди. Це кожен з нас. Кожен зі своїми мріями, намірами та кроками до перемоги.

Зміни в країні завжди починаються з кожного з нас. Зміни свою оселю, зміни свій двір, район і - країну! Разом ми здатні захистити та побудувати потужну європейську Державу, в якій хочеться жити!

Зі святом! Нехай Господь береже та благословляє Україну і кожного з вас!

Спільноти прихильників
Підписатися на новини