У судовій гілці влади, на жаль, сьогодні домінує політична доцільність, а не право та Конституція
8 жовтня 2019, 00:08

Сергій Пашинський був з першого до останнього дня зі мною на Майдані, він був зі мною на східному фронті, в найбільш драматичні часи для нашої держави. Тому сьогодні я не міг не бути на цьому суді.

Останнім часом спостерігається тенденція щодо відкриття кримінальних справ проти тих, хто був на Майдані, хто рятував країну на фронті. Водночас на свободу випускають вбивць, що воювали проти власної країни. Суспільству намагаються нав’язати тренд, що всі, хто працювали в минулій владі - негативні персонажі. Але розкрутка цього тренду навряд чи допоможе чинній владі.

Рекомендував би тим, хто не був сьогодні на суді, розібратися у справі. Як би повели себе ви, коли агресивна людина напідпитку принижує вашу дружину, а потім розбиває пляшку об вашу голову? Почали б захищатися, правда? Вгамувавши нападника, Сергій викликав поліцію та швидку. Вважаю, що його дії були адекватними, що і довело слідство, яке тривало три роки.

Ані прокурори, ані слідчі не пред‘явили нових доказів у цій справі та не пояснили, чому вони раптом вирішили переглянути справу та перекваліфікували її із самозахисту в умисне заподіяння тілесних ушкоджень. Крім політичних мотивів це нічим не можна пояснити.

У судовій гілці влади, на жаль, сьогодні домінує політична доцільність, а не право та Конституція. Це серйозна проблема, і для європейської країни - це неприпустимо.

Шкода, що традиції Печерського суду не змінилися. Якими вони були за часів Януковича - такими залишились і зараз.

Пашинського довго поливали брудом, але не знайшовши проти нього компромату, витягли вже закриту справу, і сьогодні, не маючи жодних правових підстав, кинули за ґрати. Переконаний, що правда переможе і Сергій витримає ці випробування та буде на свободі.

Спільноти прихильників
Підписатися на новини