Формула побудови великих країн сучасного світу
31 жовтня 2019, 12:23

Початком Реформації, що змінила обличчя Європи та світу, вважають 31 жовтня 1517 року, коли священик Мартін Лютер розіслав знайомим свої знамениті «95 тез» для обговорення, а за іншою версією - прибив їх до дверей місцевої церкви. В цих тезах він виступив проти фарисейства та відступу від Євангельських істин керівництва католицької церкви. Це відбулося 502 роки тому. З цього почалося відновлення не тільки церкви, але і всього середньовічного суспільства. 

Згідно до Макса Вебера, Реформація  не лише була засадничою для протестантизму, не лише задала парадигму сучасного християнства, але й зіграла ключову роль у зламі феодалізму та зародженні капіталізму. Реформація - це реформування, перш за все, свого відношення до Бога, до життя, до своєї країни, до свого народу. Це нові підходи до освіти, науки, до організації суспільства та побудови держави.

Приклад Реформації, яка відкрила перед Європою шлях до оновлення і розвитку, свідчить: позитивні зміни можуть відбуватися швидко і всеосяжно. Перше, що необхідно - це особисте бажання змінюватися та вдосконалюватися. Для Реформації потрібна воля, відповідальність, працелюбність, компетенція і сміливість. 

Чи готова Україна до своєї Реформації? На жаль, поки ще ні. Більшість українців продовжують вважати, що їх життя залежить від того, “який цар сидить на престолі” (гарний чи поганий), яке у нього оточення, які у них програми і пріоритети. Такий собі феодалізм свідомості. Злам цього соціального марева, розуміння, що все виключно залежить особисто від тебе - це і є початок Реформації. Зміни себе і зміниться країна - це і є дієва формула Реформації, формула побудови великих країн сучасного світу!


Спільноти прихильників
Підписатися на новини